AcasăComunitățiEvenimenteROTV Valencia: O nouă...

ROTV Valencia: O nouă etapă în televiziunea românească independentă din Spania

ROTV Valencia, un post de televiziune în limba română independent, cu sediul în Spania și emisie online, anunță cu entuziasm începutul unui proiect ambițios care vizează să aducă o ofertă diversificată de conținut și să consolideze legătura dintre comunitatea românească și telespectatorii spanioli interesați de România și cultura românească.

În cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2023 a Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, ROTV Valencia a semnat un contract în valoare de 237.312,00 lei pentru a implementa proiectul “ROTV Valencia – mai aproape de tine!”. Proiectul are ca scop crearea unui spațiu informațional și cultural unic în care valorile românești să circule nestingherit.

Finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, proiectul ROTV Valencia va investi în achiziționarea de echipamente și dotări necesare, angajarea de personal specializat, stabilirea de programe noi și realizarea unei grile de emisiuni captivante. În același timp, va fi pus accentul pe promovare și diseminare pentru a atrage publicul interesat și pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare în rândul audienței.

Obiectivele principale ale proiectului ROTV Valencia pentru perioada 01 iunie 2023 – 31 decembrie 2023 sunt îndrăznețe și cuprind două grupuri țintă: comunitatea românească și telespectatorii spanioli interesați de România și cultura românească.

Pentru comunitatea românească, ROTV Valencia își propune să răspundă nevoii continue de comunicare cu societatea de origine și să faciliteze contactul cu limba și cultura românească în scopul exersării și îmbunătățirii comunicării, a interiorizării valorilor culturii românești și a menținerii legăturilor afective și culturale cu România. De asemenea, proiectul își propune să creeze o punte de legătură între românii plecați în străinătate și patria-mamă.

În ceea ce privește telespectatorii spanioli, ROTV Valencia urmărește să ofere o sursă de informare viabilă pentru persoanele de altă naționalitate care doresc să cunoască limba, cultura, obiceiurile și tradițiile românești.

Prin atingerea acestor obiective, proiectul ROTV Valencia își propune să asigure o emisie proprie de cel puțin 5 ore săptămânal și să dezvolte cel puțin 3 emisiuni-programe proprii care să acopere nevoile specifice ale grupurilor țintă.

Echipa ROTV Valencia se angajează să ofere conținut de calitate, informativ și distractiv, care să satisfacă nevoile și așteptările publicului său divers. Prin intermediul platformelor existente, precum pagina de Facebook și prin noile conturi de social media, ROTV Valencia va ține publicul la curent cu fiecare etapă a proiectului și va facilita comunicarea directă cu telespectatorii săi.

Pentru mai multe informații și pentru a fi la curent cu noutățile proiectului ROTV Valencia, vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook – https://www.facebook.com/ROTVValencia – și să ne contactați la adresa de e-mail: contact@rotvvalencia.es.


Despre ROTV Valencia:

ROTV Valencia este un post de televiziune în limba română independent, care emite din Spania, de pe un server online propriu, și se adresează atât comunității românești, cât și telespectatorilor spanioli interesați de România și cultura românească.

Cu un nou format și orientare sub conducerea Ancăi Mariana Albert, canalul își propune să fie un spațiu de informare și divertisment pentru toți cei interesați de valorile românești.


“ROTV Valencia – mai aproape de tine!” – un proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Parteneri proiect:

- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân. Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din blocul comunitar are specificul său cultural, literatura națională fiind un liant pentru cetățeni. Cluj-Napoca a găzduit o conferință despre artă, literatură, puterea educației și a culturii de a contura societatea în care trăim.  Ioana Toloargă și Lena Chilari,...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare și adaptare la noutățile tehnologice a fost tema unei noi dezbateri organizate cu susținerea Renew Europe Group. Conferința a fost organizată la Cluj de către europarlamentarul Ramona Strugariu, alături de apreciați practicieni, experți și profesioniști din industria...

E-guvernare PSD PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Un agricultor, producător de legume, a intrat în direct la Europa FM și a spus, pe șleau, problema lui de adaptare la sistemul digitalizat de facturare instaurat în România de la 1 ianuarie 2024: “Eu nu am multă școală. Cultiv legume și, până acum, scriam factura de mână....

Viitorul european al tinerilor

Grupul politic european Renew Europe, reprezentat de către europarlamentarul Ramona Strugariu, a organizat la Cluj o dezbatere despre viitorul european al tinerilor, despre implicare și crearea de noi oportunități pentru noua generație.  Câteva zeci de persoane, în majoritatea lor tineri, au asistat la dezbatere, în cadrul căreia au...