AcasăComunitățiDe utilitateConcurență acerbă pe piața...

Concurență acerbă pe piața de telefonie mobilă din Spania

Aproximativ 50 de operatori își împart la această oră piața de telefonie mobilă din Spania. În lupta cu concurența, operatorii mari creează sau achiziționează alte mărci pentru a-și extinde grupul țintă. Pentru un nou venit în Spania este important de știut care sunt principalii operatori de servicii de comunicații mobile și ofertele lor. Pe cine alegeți? Informațiile necesare pentru a găsi în cunoștință de cauză răspunsul la această întrebare le puteți obține parcurgând articolul următor, oferit de site-ul partener europa.jobs.


Principalii operatori de telefonie mobilă din Spania

OperatorServiciiGrup
MovistarFibră optică, telefon mobil, televizorMovistar
OrangeFibră optică, telefon mobil, televizorOrange
VodafoneFibră optică, telefon mobil, televizorVodafone

Ce tipuri de companii de telefonie mobilă există în Spania?

În Spania există două categorii de companii de telefonie mobilă, diferențiate în funcție de rețeaua de acoperire pe care o furnizează.

Primul tip este reprezentat de operatorii de rețea proprie (OMR), care dispun de propriile rețele de acoperire. Printre acești operatori se numără Movistar, Vodafone, Orange și MásMóvil. Aceștia oferă servicii de telefonie mobilă folosind infrastructura lor de rețea.

Al doilea tip este reprezentat de Mobile Virtual Network Operators (MVNO), care utilizează rețeaua unui terț pentru a furniza acoperire clienților lor. Aceste companii nu au propriile rețele de acoperire și se bazează pe infrastructura altor operatori pentru a oferi servicii de telefonie mobilă. Chiar dacă unele dintre aceste MVNO-uri, precum Jazztel sau Amena, sunt cunoscute și companii mari în Spania, ele sunt considerate totuși MVNO-uri deoarece nu au rețele de acoperire proprii.

Ce beneficii oferă rețelele MVNO?

Principalul avantaj al operatorilor virtuali de rețea mobilă (MVNO) din Spania este, fără îndoială, prețul competitiv. Pe măsură ce MVNO-urile au devenit o concurență puternică pe piață, operatorii tradiționali au fost obligați să reevalueze modelul lor de afaceri. Deoarece MVNO-urile nu necesită o infrastructură națională completă, costurile de întreținere sunt reduse. Această situație se traduce în beneficii pentru clienți, care plătesc mai puțin în comparație cu operatorii tradiționali.

Un alt beneficiu asociat cu prețurile mai reduse este adaptabilitatea ofertelor MVNO la nevoile clienților. Operatorii tradiționali se concentrează în principal pe vânzarea de pachete complete (televiziune, internet, mobil și fix). În schimb, MVNO-urile oferă de obicei servicii separate, permițându-ți să plătești doar pentru ceea ce ai intenția să utilizezi.

Cu toate acestea, este important să menționăm și dezavantajele rețelelor MVNO. De exemplu, deoarece acestea folosesc rețele „împrumutate” de la operatorii mari, calitatea conexiunii și acoperirea pot fi puțin mai slabe. Dacă ne gândim mai atent, are sens ca operatorii mai mari să nu ofere întreaga lor capacitate competitorilor lor directi.

Operatori de telefonie mobilă în Spania cu rețea proprie

Movistar se numără printre cele mai prestigioase companii de telefonie, oferind pachete complete care includ servicii de telefonie fixă, mobilă, conexiune ADSL/fibră și televiziune. Se remarcă prin stabilitatea conexiunii și un serviciu de asistență profesional pentru clienți.

Vodafone furnizează servicii de fibră optică, telefonie mobilă, telefonie fixă și televiziune. Aceștia sunt pionieri în oferirea serviciilor 5G clienților lor și oferă, de asemenea, roaming gratuit la tarifele Vodafone.

Orange este o companie de telefonie mobilă care oferă servicii de conexiune prin fibră optică sau ADSL și televiziune. Calitatea liniilor mobile este destul de eficientă. Orange se evidențiază prin serviciul preplătit Más Megas de Orange și are cele mai competitive prețuri printre operatorii de telefonie mobilă care dețin propria rețea.

MásMóvil, deși este un operator cu rețea proprie, oferă unele dintre cele mai mici tarife de pe piață atunci când vine vorba de pachete convergente, care includ fibră optică, telefonie fixă și mobil cu apeluri nelimitate.

Există și operatori de telefonie mobilă în Spania care nu dețin o rețea proprie.

Operatori de telefonie mobilă în Spania fără rețea proprie

MVNO-urile care utilizează rețeaua Movistar includ O2 și Tuenti (ambele deținute de Movistar), precum și Digi, ION Mobile, Avatel, Lobster și Telecable (MVNO-uri independente).

În cazul MVNO-urilor care utilizează rețeaua Vodafone, acestea includ Yu și Lowi (deținute de Vodafone). Finetwork și Oléphone funcționează ca MVNO-uri independente, dar folosesc rețeaua Vodafone.

MVNO-urile care folosesc rețeaua MásMóvil (fostă Yoigo) includ Pepephone, Lycamobile, Oceans, Guuk, Virgin Telco și Llamaya (toate deținute de MásMóvil). Lebara și Hits Mobile provin de la MásMóvil, dar utilizează rețeaua Vodafone. Alți MVNO-uri independente care folosesc rețeaua MásMóvil includ Mobilfree, Ahi+ și Adamo.

În ceea ce privește MVNO-urile care utilizează rețeaua Orange, acestea includ Amena, Simyo, Jazztel și República Móvil (toate deținute de Orange). Alte MVNO-uri independente, cum ar fi Lemmon, Xenet SUOP, Jetnet și R móvil, operează independent, dar utilizează rețeaua Orange.


O analiză comparativă a prețurilor serviciilor oferite de operatorii de telefonie mobilă spanioli se poate face accesând oricare din website-urile de mai jos:


Articol oferit de europa.jobs:

- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân. Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre politici europene și realități românești - partea 1:

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din blocul comunitar are specificul său cultural, literatura națională fiind un liant pentru cetățeni. Cluj-Napoca a găzduit o conferință despre artă, literatură, puterea educației și a culturii de a contura societatea în care trăim.  Ioana Toloargă și Lena Chilari,...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare și adaptare la noutățile tehnologice a fost tema unei noi dezbateri organizate cu susținerea Renew Europe Group. Conferința a fost organizată la Cluj de către europarlamentarul Ramona Strugariu, alături de apreciați practicieni, experți și profesioniști din industria...

E-guvernare PSD PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Un agricultor, producător de legume, a intrat în direct la Europa FM și a spus, pe șleau, problema lui de adaptare la sistemul digitalizat de facturare instaurat în România de la 1 ianuarie 2024: “Eu nu am multă școală. Cultiv legume și, până acum, scriam factura de mână....

Viitorul european al tinerilor

Grupul politic european Renew Europe, reprezentat de către europarlamentarul Ramona Strugariu, a organizat la Cluj o dezbatere despre viitorul european al tinerilor, despre implicare și crearea de noi oportunități pentru noua generație.  Câteva zeci de persoane, în majoritatea lor tineri, au asistat la dezbatere, în cadrul căreia au...