AcasăComunitățiDe utilitateConcurență acerbă pe piața...

Concurență acerbă pe piața de telefonie mobilă din Spania

Aproximativ 50 de operatori își împart la această oră piața de telefonie mobilă din Spania. În lupta cu concurența, operatorii mari creează sau achiziționează alte mărci pentru a-și extinde grupul țintă. Pentru un nou venit în Spania este important de știut care sunt principalii operatori de servicii de comunicații mobile și ofertele lor. Pe cine alegeți? Informațiile necesare pentru a găsi în cunoștință de cauză răspunsul la această întrebare le puteți obține parcurgând articolul următor, oferit de site-ul partener europa.jobs.


Principalii operatori de telefonie mobilă din Spania

OperatorServiciiGrup
MovistarFibră optică, telefon mobil, televizorMovistar
OrangeFibră optică, telefon mobil, televizorOrange
VodafoneFibră optică, telefon mobil, televizorVodafone

Ce tipuri de companii de telefonie mobilă există în Spania?

În Spania există două categorii de companii de telefonie mobilă, diferențiate în funcție de rețeaua de acoperire pe care o furnizează.

Primul tip este reprezentat de operatorii de rețea proprie (OMR), care dispun de propriile rețele de acoperire. Printre acești operatori se numără Movistar, Vodafone, Orange și MásMóvil. Aceștia oferă servicii de telefonie mobilă folosind infrastructura lor de rețea.

Al doilea tip este reprezentat de Mobile Virtual Network Operators (MVNO), care utilizează rețeaua unui terț pentru a furniza acoperire clienților lor. Aceste companii nu au propriile rețele de acoperire și se bazează pe infrastructura altor operatori pentru a oferi servicii de telefonie mobilă. Chiar dacă unele dintre aceste MVNO-uri, precum Jazztel sau Amena, sunt cunoscute și companii mari în Spania, ele sunt considerate totuși MVNO-uri deoarece nu au rețele de acoperire proprii.

Ce beneficii oferă rețelele MVNO?

Principalul avantaj al operatorilor virtuali de rețea mobilă (MVNO) din Spania este, fără îndoială, prețul competitiv. Pe măsură ce MVNO-urile au devenit o concurență puternică pe piață, operatorii tradiționali au fost obligați să reevalueze modelul lor de afaceri. Deoarece MVNO-urile nu necesită o infrastructură națională completă, costurile de întreținere sunt reduse. Această situație se traduce în beneficii pentru clienți, care plătesc mai puțin în comparație cu operatorii tradiționali.

Un alt beneficiu asociat cu prețurile mai reduse este adaptabilitatea ofertelor MVNO la nevoile clienților. Operatorii tradiționali se concentrează în principal pe vânzarea de pachete complete (televiziune, internet, mobil și fix). În schimb, MVNO-urile oferă de obicei servicii separate, permițându-ți să plătești doar pentru ceea ce ai intenția să utilizezi.

Cu toate acestea, este important să menționăm și dezavantajele rețelelor MVNO. De exemplu, deoarece acestea folosesc rețele „împrumutate” de la operatorii mari, calitatea conexiunii și acoperirea pot fi puțin mai slabe. Dacă ne gândim mai atent, are sens ca operatorii mai mari să nu ofere întreaga lor capacitate competitorilor lor directi.

Operatori de telefonie mobilă în Spania cu rețea proprie

Movistar se numără printre cele mai prestigioase companii de telefonie, oferind pachete complete care includ servicii de telefonie fixă, mobilă, conexiune ADSL/fibră și televiziune. Se remarcă prin stabilitatea conexiunii și un serviciu de asistență profesional pentru clienți.

Vodafone furnizează servicii de fibră optică, telefonie mobilă, telefonie fixă și televiziune. Aceștia sunt pionieri în oferirea serviciilor 5G clienților lor și oferă, de asemenea, roaming gratuit la tarifele Vodafone.

Orange este o companie de telefonie mobilă care oferă servicii de conexiune prin fibră optică sau ADSL și televiziune. Calitatea liniilor mobile este destul de eficientă. Orange se evidențiază prin serviciul preplătit Más Megas de Orange și are cele mai competitive prețuri printre operatorii de telefonie mobilă care dețin propria rețea.

MásMóvil, deși este un operator cu rețea proprie, oferă unele dintre cele mai mici tarife de pe piață atunci când vine vorba de pachete convergente, care includ fibră optică, telefonie fixă și mobil cu apeluri nelimitate.

Există și operatori de telefonie mobilă în Spania care nu dețin o rețea proprie.

Operatori de telefonie mobilă în Spania fără rețea proprie

MVNO-urile care utilizează rețeaua Movistar includ O2 și Tuenti (ambele deținute de Movistar), precum și Digi, ION Mobile, Avatel, Lobster și Telecable (MVNO-uri independente).

În cazul MVNO-urilor care utilizează rețeaua Vodafone, acestea includ Yu și Lowi (deținute de Vodafone). Finetwork și Oléphone funcționează ca MVNO-uri independente, dar folosesc rețeaua Vodafone.

MVNO-urile care folosesc rețeaua MásMóvil (fostă Yoigo) includ Pepephone, Lycamobile, Oceans, Guuk, Virgin Telco și Llamaya (toate deținute de MásMóvil). Lebara și Hits Mobile provin de la MásMóvil, dar utilizează rețeaua Vodafone. Alți MVNO-uri independente care folosesc rețeaua MásMóvil includ Mobilfree, Ahi+ și Adamo.

În ceea ce privește MVNO-urile care utilizează rețeaua Orange, acestea includ Amena, Simyo, Jazztel și República Móvil (toate deținute de Orange). Alte MVNO-uri independente, cum ar fi Lemmon, Xenet SUOP, Jetnet și R móvil, operează independent, dar utilizează rețeaua Orange.


O analiză comparativă a prețurilor serviciilor oferite de operatorii de telefonie mobilă spanioli se poate face accesând oricare din website-urile de mai jos:


Articol oferit de europa.jobs:

- Publicitate -

spot_img
spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

„Mâinile Jos!”: Protestele anti-Trump din SUA și lupta pentru democrație marginalizate în presa mainstream

Statele Unite au fost scena unor proteste de amploare organizate sub sloganul „Hands Off” („Mâinile Jos”), inițiate de o coaliție de organizații progresiste. Mișcarea, care include sute de evenimente desfășurate în întreaga țară, reflectă un val tot mai mare de nemulțumire față de politicile recente ale administrației...

Războiul neterminat: DMZ și lecțiile din 1950 pentru lumea de azi

În Seul e destul de frig în martie. Cu toate astea piețele cu mâncare coreeană sunt mereu pline. Se vând clătite cu semințe și miere, dumplings cu carne și legume cu ridichi murate și sos de soia. Peste tot miroase a bunătăți și responsabilii de informații turistice...

România, alegeri la 35 de ani de LIBERTATE…

Recent, un coleg de breaslă de origine kurdă, Erdal Er, mi-a propus să explic pe scurt, pentru ziarul ArtıGerçek, ceea ce se întâmplă în România din decembrie încoace. ArtıGerçek este o publicație ce aparține de opoziția turcă, aflată într-o constantă luptă pentru o democrație pluralistă în Turcia -...

Cum urmează să folosească Rusia problema plății gazului transnistrian în următoarele alegeri din Republica Moldova

Criza transnistriană a gazului se prelungește din cauza complexității problemelor de ordin strategic și politic ale zonei. Pe măsură ce părțile implicate nu reușesc să ajungă la un numitor comun, timpul trece în defavoarea locuitorilor. Pe data de 1 ianuarie 2025, transportul de gaz a fost sistat...

Indonezia: între dictatura lui Suharto, Islam și BRICS+

În timp ce Nordul global (nord-atlantic) se gândește la ce se va întâmpla după 20 ianuarie, „revenirea pe tron” a lui Trump, la alegerile din Germania sau la depășirea diverselor crize europene, polul opus (să-i spunem Estul ori Sudul global), deci statele BRICS+, își urmează propriile obiective:...

România și Transnistria: O datorie neîmplinită

Între anii 1990 și 2019, populația Transnistriei a scăzut de la aproximativ 706.000 la 465.000 de locuitori. Acest declin este atribuit unor factori precum emigrația, natalitatea scăzută și îmbătrânirea populației. Un recensământ oficial nu a mai fost făcut din 2015, însă Comitetul de Statistică din Transnistria publică ocazional...