AcasăComunitățiDe utilitateConcurență acerbă pe piața...

Concurență acerbă pe piața de telefonie mobilă din Spania

Aproximativ 50 de operatori își împart la această oră piața de telefonie mobilă din Spania. În lupta cu concurența, operatorii mari creează sau achiziționează alte mărci pentru a-și extinde grupul țintă. Pentru un nou venit în Spania este important de știut care sunt principalii operatori de servicii de comunicații mobile și ofertele lor. Pe cine alegeți? Informațiile necesare pentru a găsi în cunoștință de cauză răspunsul la această întrebare le puteți obține parcurgând articolul următor, oferit de site-ul partener europa.jobs.


Principalii operatori de telefonie mobilă din Spania

OperatorServiciiGrup
MovistarFibră optică, telefon mobil, televizorMovistar
OrangeFibră optică, telefon mobil, televizorOrange
VodafoneFibră optică, telefon mobil, televizorVodafone

Ce tipuri de companii de telefonie mobilă există în Spania?

În Spania există două categorii de companii de telefonie mobilă, diferențiate în funcție de rețeaua de acoperire pe care o furnizează.

Primul tip este reprezentat de operatorii de rețea proprie (OMR), care dispun de propriile rețele de acoperire. Printre acești operatori se numără Movistar, Vodafone, Orange și MásMóvil. Aceștia oferă servicii de telefonie mobilă folosind infrastructura lor de rețea.

Al doilea tip este reprezentat de Mobile Virtual Network Operators (MVNO), care utilizează rețeaua unui terț pentru a furniza acoperire clienților lor. Aceste companii nu au propriile rețele de acoperire și se bazează pe infrastructura altor operatori pentru a oferi servicii de telefonie mobilă. Chiar dacă unele dintre aceste MVNO-uri, precum Jazztel sau Amena, sunt cunoscute și companii mari în Spania, ele sunt considerate totuși MVNO-uri deoarece nu au rețele de acoperire proprii.

Ce beneficii oferă rețelele MVNO?

Principalul avantaj al operatorilor virtuali de rețea mobilă (MVNO) din Spania este, fără îndoială, prețul competitiv. Pe măsură ce MVNO-urile au devenit o concurență puternică pe piață, operatorii tradiționali au fost obligați să reevalueze modelul lor de afaceri. Deoarece MVNO-urile nu necesită o infrastructură națională completă, costurile de întreținere sunt reduse. Această situație se traduce în beneficii pentru clienți, care plătesc mai puțin în comparație cu operatorii tradiționali.

Un alt beneficiu asociat cu prețurile mai reduse este adaptabilitatea ofertelor MVNO la nevoile clienților. Operatorii tradiționali se concentrează în principal pe vânzarea de pachete complete (televiziune, internet, mobil și fix). În schimb, MVNO-urile oferă de obicei servicii separate, permițându-ți să plătești doar pentru ceea ce ai intenția să utilizezi.

Cu toate acestea, este important să menționăm și dezavantajele rețelelor MVNO. De exemplu, deoarece acestea folosesc rețele „împrumutate” de la operatorii mari, calitatea conexiunii și acoperirea pot fi puțin mai slabe. Dacă ne gândim mai atent, are sens ca operatorii mai mari să nu ofere întreaga lor capacitate competitorilor lor directi.

Operatori de telefonie mobilă în Spania cu rețea proprie

Movistar se numără printre cele mai prestigioase companii de telefonie, oferind pachete complete care includ servicii de telefonie fixă, mobilă, conexiune ADSL/fibră și televiziune. Se remarcă prin stabilitatea conexiunii și un serviciu de asistență profesional pentru clienți.

Vodafone furnizează servicii de fibră optică, telefonie mobilă, telefonie fixă și televiziune. Aceștia sunt pionieri în oferirea serviciilor 5G clienților lor și oferă, de asemenea, roaming gratuit la tarifele Vodafone.

Orange este o companie de telefonie mobilă care oferă servicii de conexiune prin fibră optică sau ADSL și televiziune. Calitatea liniilor mobile este destul de eficientă. Orange se evidențiază prin serviciul preplătit Más Megas de Orange și are cele mai competitive prețuri printre operatorii de telefonie mobilă care dețin propria rețea.

MásMóvil, deși este un operator cu rețea proprie, oferă unele dintre cele mai mici tarife de pe piață atunci când vine vorba de pachete convergente, care includ fibră optică, telefonie fixă și mobil cu apeluri nelimitate.

Există și operatori de telefonie mobilă în Spania care nu dețin o rețea proprie.

Operatori de telefonie mobilă în Spania fără rețea proprie

MVNO-urile care utilizează rețeaua Movistar includ O2 și Tuenti (ambele deținute de Movistar), precum și Digi, ION Mobile, Avatel, Lobster și Telecable (MVNO-uri independente).

În cazul MVNO-urilor care utilizează rețeaua Vodafone, acestea includ Yu și Lowi (deținute de Vodafone). Finetwork și Oléphone funcționează ca MVNO-uri independente, dar folosesc rețeaua Vodafone.

MVNO-urile care folosesc rețeaua MásMóvil (fostă Yoigo) includ Pepephone, Lycamobile, Oceans, Guuk, Virgin Telco și Llamaya (toate deținute de MásMóvil). Lebara și Hits Mobile provin de la MásMóvil, dar utilizează rețeaua Vodafone. Alți MVNO-uri independente care folosesc rețeaua MásMóvil includ Mobilfree, Ahi+ și Adamo.

În ceea ce privește MVNO-urile care utilizează rețeaua Orange, acestea includ Amena, Simyo, Jazztel și República Móvil (toate deținute de Orange). Alte MVNO-uri independente, cum ar fi Lemmon, Xenet SUOP, Jetnet și R móvil, operează independent, dar utilizează rețeaua Orange.


O analiză comparativă a prețurilor serviciilor oferite de operatorii de telefonie mobilă spanioli se poate face accesând oricare din website-urile de mai jos:


Articol oferit de europa.jobs:

- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Ucraina și Rusia – diferențe culturale și o istorie comună

În partea a doua a acestei scurte cercetări legată de diferențele...

Solidaritatea schimbă vieți!

RO Solidaritate este o asociație non-profit care are sub aripa sa...

ROTV Valencia: O nouă etapă în televiziunea românească independentă din Spania

ROTV Valencia, un post de televiziune în limba română independent, cu...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Ucraina și Rusia – diferențe culturale și o istorie comună

În partea a doua a acestei scurte cercetări legată de diferențele culturale dintre Rusia și Ucraina vom ajunge la, de fapt, niște similitudini. Dar nu, nu cu Rusia, ci cu câteva locații vecine Rusiei. Istoria se rostogolește în timp și ne învață că relațiile de putere sunt date...

Solidaritatea schimbă vieți!

RO Solidaritate este o asociație non-profit care are sub aripa sa protectoare peste 500 de copii din România. Această organizație, creată de un grup de români din Franta în 2019, crează, dezvoltă și implementează un program de educație non-formală prin ateliere în patru domenii de activitate diferite...

ROTV Valencia: O nouă etapă în televiziunea românească independentă din Spania

ROTV Valencia, un post de televiziune în limba română independent, cu sediul în Spania și emisie online, anunță cu entuziasm începutul unui proiect ambițios care vizează să aducă o ofertă diversificată de conținut și să consolideze legătura dintre comunitatea românească și telespectatorii spanioli interesați de România și...

Ucraina nu e Rusia! Diferențe culturale între cele două țări și cât de importantă este limba ucraineană în conflict

În gândirea „populară” și dezinformată din România limba ucraineană este pusă în aceeași familie cu rusa datorită unor paradigme politice și culturale pe care trebuie să învățăm să le depășim. Cea mai puternică armă a regimului lui Putin (îndoctrinarea) a mers mână în mână cu lipsa de...

Nu toți am știut, nu toți suntem vinovați, nu suntem toți la fel

Acestea sunt doar trei dintre formulele prin care experții în manipulare ai oricărei puteri creează tactici de diversiune pentru a-și ascunde vinovățiile și responsabilitățile. Un editorial de Ciprian Mihali, pentru PRESShub Este un miracol că acest stat mai funcționează: de zeci de ani el este confiscat de rețelele private...

Ororile ascunse ale sistemului de îngrijire pentru persoanele vulnerabile din România: Exploatare, sechestrare și dispreț față de suferința umană

Din emisiunea lui Dragoș Pătraru, la care au fost invitați jurnaliștii Ovidiu Vanghele și Bianca Albu, am aflat mai multe informații decât voiam să aflu despre „loturi” și practicile generalizate ale unui stat care nu înțelege nimic din ceea ce înseamnă serviciile sociale. Sunt două probleme diferite aici. Una...