AcasăEditorialNu toți am știut,...

Nu toți am știut, nu toți suntem vinovați, nu suntem toți la fel

Acestea sunt doar trei dintre formulele prin care experții în manipulare ai oricărei puteri creează tactici de diversiune pentru a-și ascunde vinovățiile și responsabilitățile.

Un editorial de Ciprian Mihali, pentru PRESShub


Este un miracol că acest stat mai funcționează: de zeci de ani el este confiscat de rețelele private ale unor grupuri infracționale de partid. Azi nu mai e un secret pentru nimeni că nu poți ocupa nici cel mai mărunt post în administrația centrală sau locală fără binecuvântare de la partid.

Iar partidul care a fost tot timpul, fără excepție, prezent în acest jaf instituțional al țării este PSD. Lui i s-a alăturat, cu nepriceperea și cu foametea deprinse de la fratele mai mare, PNL.

Ceea ce vedem în cazul azilelor din județul Ilfov este doar acea parte de 10% din aisbergul coruperii complete și aproape ireversibile a statului român.

Faptul că bătrânii săraci și neputincioși ai țării au ajuns o marfă pe mâna unor mafioți dirijați și protejați politic este una dintre cele mai profitabile afaceri ale acestor ultimi ani.

Asemeni nașterii și morții, bătrânețea și boala vor fi mereu prezente printre noi și vor putea fi oricând exploatate de rețele mafiote.

Restul de 90% sunt toate celelalte afaceri organizate de grupurile infracționale care nu se văd sau, dacă se văd, ne lasă indiferenți, pentru că am obosit să mai vedem. Și oricum, dacă mai vedem câte ceva, știm că nu putem face nimic.

Înainte ca aceia mai vulnerabili dintre noi să ajungă sub bâtele și batjocura rețelelor Firea-Pandele-Budăi, un întreg sistem perfect pus la punct, uns în toate rotițele sale, a pregătit cadrele deposedării și jefuirii acelor oameni.

[…]

Cred că nu mai e de-ajuns să ne indignăm pe rețelele sociale. Cred că, în funcție de valorile și credințele noastre, trebuie – cei care am mai rămas în țara asta – să ne organizăm civic și politic, în ONG-uri și în partide care să crească din noi și cu noi, ca să tăiem împreună cât putem de multe din brațele acestei hidre care ne suge speranța și dreptul la o viață demnă.

Citește textul integral în PRESShub


- Publicitate -

spot_img
spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

România, alegeri la 35 de ani de LIBERTATE…

Recent, un coleg de breaslă de origine kurdă, Erdal Er, mi-a...

Indonezia: între dictatura lui Suharto, Islam și BRICS+

În timp ce Nordul global (nord-atlantic) se gândește la ce se...

România și Transnistria: O datorie neîmplinită

Între anii 1990 și 2019, populația Transnistriei a scăzut de la...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

România, alegeri la 35 de ani de LIBERTATE…

Recent, un coleg de breaslă de origine kurdă, Erdal Er, mi-a propus să explic pe scurt, pentru ziarul ArtıGerçek, ceea ce se întâmplă în România din decembrie încoace. ArtıGerçek este o publicație ce aparține de opoziția turcă, aflată într-o constantă luptă pentru o democrație pluralistă în Turcia -...

Cum urmează să folosească Rusia problema plății gazului transnistrian în următoarele alegeri din Republica Moldova

Criza transnistriană a gazului se prelungește din cauza complexității problemelor de ordin strategic și politic ale zonei. Pe măsură ce părțile implicate nu reușesc să ajungă la un numitor comun, timpul trece în defavoarea locuitorilor. Pe data de 1 ianuarie 2025, transportul de gaz a fost sistat...

Indonezia: între dictatura lui Suharto, Islam și BRICS+

În timp ce Nordul global (nord-atlantic) se gândește la ce se va întâmpla după 20 ianuarie, „revenirea pe tron” a lui Trump, la alegerile din Germania sau la depășirea diverselor crize europene, polul opus (să-i spunem Estul ori Sudul global), deci statele BRICS+, își urmează propriile obiective:...

România și Transnistria: O datorie neîmplinită

Între anii 1990 și 2019, populația Transnistriei a scăzut de la aproximativ 706.000 la 465.000 de locuitori. Acest declin este atribuit unor factori precum emigrația, natalitatea scăzută și îmbătrânirea populației. Un recensământ oficial nu a mai fost făcut din 2015, însă Comitetul de Statistică din Transnistria publică ocazional...

Erdoğan versus Assad – game over

Imediat după 7 octombrie 2023 am scris un articol intitulat “Netanyahu vs. Hamas: game over?” Acum, un an mai târziu, scriu iarăși despre o confruntare din Orientul Mijlociu, fără a mai adăuga vreun semn al întrebării. De această dată, în ziua de 7 decembrie 2024, Recep Tayyip...

Wind of Change: Germania la 35 de ani de la căderea Zidului

Început de decembrie 2024 - nu doar România se află la răscruce de vânturi: și Germania (surprinzător, dar adevărat), trece printr-o perioadă tulbure. Volkswagen este în cădere liberă, guvernul a căzut deja, coaliția s-a destrămat, iar alegerile din februarie sunt așteptate cu neliniște - partidul de extremă...