AcasăEditorialNu toți am știut,...

Nu toți am știut, nu toți suntem vinovați, nu suntem toți la fel

Acestea sunt doar trei dintre formulele prin care experții în manipulare ai oricărei puteri creează tactici de diversiune pentru a-și ascunde vinovățiile și responsabilitățile.

Un editorial de Ciprian Mihali, pentru PRESShub


Este un miracol că acest stat mai funcționează: de zeci de ani el este confiscat de rețelele private ale unor grupuri infracționale de partid. Azi nu mai e un secret pentru nimeni că nu poți ocupa nici cel mai mărunt post în administrația centrală sau locală fără binecuvântare de la partid.

Iar partidul care a fost tot timpul, fără excepție, prezent în acest jaf instituțional al țării este PSD. Lui i s-a alăturat, cu nepriceperea și cu foametea deprinse de la fratele mai mare, PNL.

Ceea ce vedem în cazul azilelor din județul Ilfov este doar acea parte de 10% din aisbergul coruperii complete și aproape ireversibile a statului român.

Faptul că bătrânii săraci și neputincioși ai țării au ajuns o marfă pe mâna unor mafioți dirijați și protejați politic este una dintre cele mai profitabile afaceri ale acestor ultimi ani.

Asemeni nașterii și morții, bătrânețea și boala vor fi mereu prezente printre noi și vor putea fi oricând exploatate de rețele mafiote.

Restul de 90% sunt toate celelalte afaceri organizate de grupurile infracționale care nu se văd sau, dacă se văd, ne lasă indiferenți, pentru că am obosit să mai vedem. Și oricum, dacă mai vedem câte ceva, știm că nu putem face nimic.

Înainte ca aceia mai vulnerabili dintre noi să ajungă sub bâtele și batjocura rețelelor Firea-Pandele-Budăi, un întreg sistem perfect pus la punct, uns în toate rotițele sale, a pregătit cadrele deposedării și jefuirii acelor oameni.

[…]

Cred că nu mai e de-ajuns să ne indignăm pe rețelele sociale. Cred că, în funcție de valorile și credințele noastre, trebuie – cei care am mai rămas în țara asta – să ne organizăm civic și politic, în ONG-uri și în partide care să crească din noi și cu noi, ca să tăiem împreună cât putem de multe din brațele acestei hidre care ne suge speranța și dreptul la o viață demnă.

Citește textul integral în PRESShub


- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân. Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre politici europene și realități românești - partea 1:

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din blocul comunitar are specificul său cultural, literatura națională fiind un liant pentru cetățeni. Cluj-Napoca a găzduit o conferință despre artă, literatură, puterea educației și a culturii de a contura societatea în care trăim.  Ioana Toloargă și Lena Chilari,...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare și adaptare la noutățile tehnologice a fost tema unei noi dezbateri organizate cu susținerea Renew Europe Group. Conferința a fost organizată la Cluj de către europarlamentarul Ramona Strugariu, alături de apreciați practicieni, experți și profesioniști din industria...

E-guvernare PSD PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Un agricultor, producător de legume, a intrat în direct la Europa FM și a spus, pe șleau, problema lui de adaptare la sistemul digitalizat de facturare instaurat în România de la 1 ianuarie 2024: “Eu nu am multă școală. Cultiv legume și, până acum, scriam factura de mână....

Viitorul european al tinerilor

Grupul politic european Renew Europe, reprezentat de către europarlamentarul Ramona Strugariu, a organizat la Cluj o dezbatere despre viitorul european al tinerilor, despre implicare și crearea de noi oportunități pentru noua generație.  Câteva zeci de persoane, în majoritatea lor tineri, au asistat la dezbatere, în cadrul căreia au...