AcasăComunitățiGARANT de la GRAWE,...

GARANT de la GRAWE, asigurarea românilor din diaspora

O problemă a românilor din diaspora a fost și este acoperirea cheltuielilor în caz de deces. Fie că e vorba de repatriere, ori de incinerare sau înmormântare în țara în care persoana decedată era rezident, costurile legate de deces sunt foarte ridicate.

Pornind de la această realitate, un român din Spania a început să caute o companie de asigurări dispusă să accepte o asigurare care să rezolve problemele cu care se confruntă rudele celor decedați în afara țării.

În ultimele opt luni de zile m-am dedicat unui proiect care are ca scop găsirea unei modalități prin care familiile românilor decedați în diaspora să fie ajutate cu acoperirea cheltuielilor funerare. Am pornit un mic studiu pentru a afla cu exactitate motivele pentru care românii nu își fac asigurare de deces și, după numeroase discuții cu mulți dintre cei stabiliți în străinătate, am descoperit trei motive foarte clare, care nu făceau atractivă niciun fel de astfel de asigurare de pe piață. În primul rând, prima de asigurare este considerată mare. În al doilea rând, evident, suma asigurată este considerată mică. Și, nu în ultimul rând, faptul că prima de asigurare se modifică în funcție de vârstă faceau un astfel de produs neatractiv”, spune Călin Tomuleț, român stabilit în străinătate de mai bine de 20 de ani.

Pornind de la aceste trei motive, după o cercetare de piață foarte amănunțită, Călin Tomuleț a apelat la compania Consilium Broker din Târgu Mureș, pe al cărui proprietar, Dan Hârșan, îl cunoaște de peste 40 de ani. Împreună cu acesta au reușit o colaborare, prin intermediul companiei de asigurări Urgent Asig, cu compania GRAWE România Asigurare S.A. Cei de la GRAWE s-au dovedit a fi deschiși la cerințele expuse și le-au pus la dispoziție asigurarea la deces din orice cauză „GARANT”, asigurare care îndeplinește cele trei condiții necesare pentru a deveni atractivă românilor stabiliți în alte țări.

Nimeni nu poate anula suferința pierderii a cuiva drag dar, începând de astăzi, există un produs care poate rezolva problema financiară ce apare în cazul unui deces în familie și acesta este Asigurarea GARANT de la GRAWE”, spune Călin Tomuleț, antreprenor din anul 2010, care și-a construit propriul său business în țara de adopție, Spania.

Pentru a încheia o astfel de asigurare, persoana interesată trebuie să completeze un formular, disponibil pe site-ul www.urgentasig.ro, cu datele asiguratului și chestionarul medical, apoi să aleagă perioada asigurată și beneficiarii poliței. Un inspector de asigurări verifică apoi datele și emite documentele care stau la baza cererii. Documentele semnate, după verificare, vor fi încărcate online împreună cu o copie a actului de identitate. După evaluarea riscului de acoperit, compania emite asigurarea în conformitate, precizând și costul anual calculat pentru toată perioda asigurată. Odată confirmată asigurarea de către solicitant, aceasta se va transforma într-o comandă ce urmează a fi achitată.

Asigurarea GARANT este emisă de GRAWE România Asigurare S.A., parte a grupului austriac Grazer Wechselseitige, societate înregistrată în Registrul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) sub numărul RA-036. Mai multe detalii se pot găsi pe site-urile companiilor Urgent Asig (www.urgentasig.ro) și GRAWE România Asigurare S.A. (www.grawe.ro).


- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân. Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre politici europene și realități românești - partea 1:

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din blocul comunitar are specificul său cultural, literatura națională fiind un liant pentru cetățeni. Cluj-Napoca a găzduit o conferință despre artă, literatură, puterea educației și a culturii de a contura societatea în care trăim.  Ioana Toloargă și Lena Chilari,...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare și adaptare la noutățile tehnologice a fost tema unei noi dezbateri organizate cu susținerea Renew Europe Group. Conferința a fost organizată la Cluj de către europarlamentarul Ramona Strugariu, alături de apreciați practicieni, experți și profesioniști din industria...

E-guvernare PSD PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Un agricultor, producător de legume, a intrat în direct la Europa FM și a spus, pe șleau, problema lui de adaptare la sistemul digitalizat de facturare instaurat în România de la 1 ianuarie 2024: “Eu nu am multă școală. Cultiv legume și, până acum, scriam factura de mână....

Viitorul european al tinerilor

Grupul politic european Renew Europe, reprezentat de către europarlamentarul Ramona Strugariu, a organizat la Cluj o dezbatere despre viitorul european al tinerilor, despre implicare și crearea de noi oportunități pentru noua generație.  Câteva zeci de persoane, în majoritatea lor tineri, au asistat la dezbatere, în cadrul căreia au...