AcasăPerspectiveAcesta este războiul lui...

Acesta este războiul lui Putin!

Evenimentele se precipită. Germania, România, Polonia, Cehia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești – cu efect imediat. România a hotărât azi să trimită muniție și echipamente militare Ucrainei, să preia și să îngrijească răniții.

Până acum, s-au trimis doar dezinfectanți și medicamente. Dar de astăzi, evenimentele capătă o altă dimensiune, iar consecințele nu sunt greu de prevăzut. Nu mai există cale întoarsă.

Autor: Dorina Achelăriței


În cursul diminetii, Parlamentul german s-a reunit într-o ședință extraordinară. Iar discursul cancelarului Scholz cu aceasta ocazie a confirmat și depășit (!!) așteptările tuturor. Este începutul unei noi ere. Nu mai există nicio îndoială.

Tonul a fost mult mai sobru, mult mai hotărât: acțiunile lui Putin nu sunt justificabile. Fiecare membru NATO va fi apărat, iar acțiunile agresorului Putin vor avea consecințe grave.

Ucraina trebuie susținută! În aceste clipe, ucrainenii luptă pentru democrație și libertate, iar europenii vor fi de partea lor, de „partea justă a istoriei”. Atacul lui Putin a reprezentat începutul unei noi realități. Războiul este cu siguranță o catastrofă pentru Ucraina, dar va fi una și pentru Rusia.

Pachetul de sancțiuni este pregătit deja și va fi aprobat în cel mai scurt timp de către Bundestag: în principal băncile rusești și oligarhii liderului de la Kremlin vor avea de suferit. Scholz este conștient de faptul că Rusia nu își va schimba planul de acțiune, însă prețul pe care îl va plăti va fi unul considerabil, căci acest război este războiul lui Putin, și nu al poporului rus.

Germania a reușit să găsească alternative, în special la capitolul energie, punctul cel mai sensibil în contextul actual. Se intenționează regularizarea prețurilor și se vor oferi subvenții pentru cei ce au nevoie de ele. În plus, armata germană va primi 100 miliarde pentru armament. Iar Ucraina va primi armament greu din partea Germaniei.

Conform spuselor lui Scholz, este o chestiune de responsabilitate. Se așteaptă o schimbare epocală în istoria continentului nostru. Toleranța și drepturile civile vor câștiga și în Rusia, care va fi izolată politic și economic.

Germania și aliații din Europa de Est nu vor ezita să-și apere teritoriul!

Această criză afectează întreaga Europă: provocarea constă în restabilirea suveranității Europei, iar șansa indirect oferită este cea de a găsi cea mai bună soluție pentru întreaga Uniune.

Scholz a reluat termenul folosit de Angela Merkel zilele trecute: războiul lui Putin reprezintă o cezură și pentru politica externă – trebuie renunțat la naivitate și la diplomația unidirecțională. Europa rămâne totuși încrezătoare în diplomație, în dialog și în pacifism. Pacea este obiectivul final, pe care întreaga Uniune îl va apăra.

Într-adevăr, „epocal” a fost cuvântul cheie al acestei alocuțiuni. O eufemistică și elegantă declarație de război.

Concomitent cu declarațiile cancelarului, 500.000 de persoane au ieșit pe străzile Berlinului. La puțin timp după încheierea manifestațiilor de-a dreptul explozive, Putin l-a poftit pe Zelenski la masa tratativelor. Vom vedea ce ne aduc zilele următoare…

- Publicitate -

spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre...

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân. Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin...

INTERVIU Ramona Strugariu, eurodeputat RENEW EUROPE (REPER) – Partea 1

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, într-un interviu acordat în exclusivitate, despre politici europene și realități românești - partea 1:

Construind poduri între literatură și societate

Europa prețuiește cultura și valorile culturale ale societății. Fiecare stat din blocul comunitar are specificul său cultural, literatura națională fiind un liant pentru cetățeni. Cluj-Napoca a găzduit o conferință despre artă, literatură, puterea educației și a culturii de a contura societatea în care trăim.  Ioana Toloargă și Lena Chilari,...

De ce ne temem de Inteligența Artificială?

Perspectivele și provocările Inteligenței Artificiale, în contextul legislației europene în schimbare și adaptare la noutățile tehnologice a fost tema unei noi dezbateri organizate cu susținerea Renew Europe Group. Conferința a fost organizată la Cluj de către europarlamentarul Ramona Strugariu, alături de apreciați practicieni, experți și profesioniști din industria...

E-guvernare PSD PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Un agricultor, producător de legume, a intrat în direct la Europa FM și a spus, pe șleau, problema lui de adaptare la sistemul digitalizat de facturare instaurat în România de la 1 ianuarie 2024: “Eu nu am multă școală. Cultiv legume și, până acum, scriam factura de mână....

Viitorul european al tinerilor

Grupul politic european Renew Europe, reprezentat de către europarlamentarul Ramona Strugariu, a organizat la Cluj o dezbatere despre viitorul european al tinerilor, despre implicare și crearea de noi oportunități pentru noua generație.  Câteva zeci de persoane, în majoritatea lor tineri, au asistat la dezbatere, în cadrul căreia au...