AcasăPerspectiveAcesta este războiul lui...

Acesta este războiul lui Putin!

Evenimentele se precipită. Germania, România, Polonia, Cehia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești – cu efect imediat. România a hotărât azi să trimită muniție și echipamente militare Ucrainei, să preia și să îngrijească răniții.

Până acum, s-au trimis doar dezinfectanți și medicamente. Dar de astăzi, evenimentele capătă o altă dimensiune, iar consecințele nu sunt greu de prevăzut. Nu mai există cale întoarsă.

Autor: Dorina Achelăriței


În cursul diminetii, Parlamentul german s-a reunit într-o ședință extraordinară. Iar discursul cancelarului Scholz cu aceasta ocazie a confirmat și depășit (!!) așteptările tuturor. Este începutul unei noi ere. Nu mai există nicio îndoială.

Tonul a fost mult mai sobru, mult mai hotărât: acțiunile lui Putin nu sunt justificabile. Fiecare membru NATO va fi apărat, iar acțiunile agresorului Putin vor avea consecințe grave.

Ucraina trebuie susținută! În aceste clipe, ucrainenii luptă pentru democrație și libertate, iar europenii vor fi de partea lor, de „partea justă a istoriei”. Atacul lui Putin a reprezentat începutul unei noi realități. Războiul este cu siguranță o catastrofă pentru Ucraina, dar va fi una și pentru Rusia.

Pachetul de sancțiuni este pregătit deja și va fi aprobat în cel mai scurt timp de către Bundestag: în principal băncile rusești și oligarhii liderului de la Kremlin vor avea de suferit. Scholz este conștient de faptul că Rusia nu își va schimba planul de acțiune, însă prețul pe care îl va plăti va fi unul considerabil, căci acest război este războiul lui Putin, și nu al poporului rus.

Germania a reușit să găsească alternative, în special la capitolul energie, punctul cel mai sensibil în contextul actual. Se intenționează regularizarea prețurilor și se vor oferi subvenții pentru cei ce au nevoie de ele. În plus, armata germană va primi 100 miliarde pentru armament. Iar Ucraina va primi armament greu din partea Germaniei.

Conform spuselor lui Scholz, este o chestiune de responsabilitate. Se așteaptă o schimbare epocală în istoria continentului nostru. Toleranța și drepturile civile vor câștiga și în Rusia, care va fi izolată politic și economic.

Germania și aliații din Europa de Est nu vor ezita să-și apere teritoriul!

Această criză afectează întreaga Europă: provocarea constă în restabilirea suveranității Europei, iar șansa indirect oferită este cea de a găsi cea mai bună soluție pentru întreaga Uniune.

Scholz a reluat termenul folosit de Angela Merkel zilele trecute: războiul lui Putin reprezintă o cezură și pentru politica externă – trebuie renunțat la naivitate și la diplomația unidirecțională. Europa rămâne totuși încrezătoare în diplomație, în dialog și în pacifism. Pacea este obiectivul final, pe care întreaga Uniune îl va apăra.

Într-adevăr, „epocal” a fost cuvântul cheie al acestei alocuțiuni. O eufemistică și elegantă declarație de război.

Concomitent cu declarațiile cancelarului, 500.000 de persoane au ieșit pe străzile Berlinului. La puțin timp după încheierea manifestațiilor de-a dreptul explozive, Putin l-a poftit pe Zelenski la masa tratativelor. Vom vedea ce ne aduc zilele următoare…

- Publicitate -

spot_img
spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est

Atentatul de la Solingen a schimbat multe în politica migratorie de...

Plasticul, o subtilă dar mortală epidemie

Dacă ar fi să-mi găsesc un simbol al celor mai recente...

Scholz și cruciada EU: pactul de migrație cu Moldova și problema AfD

22 august 2024: Prima vizită a unui șef de stat german...

Bali: Mai mult decât resorturi luxoase și un loc pentru munca remote

Numărul occidentalilor care trăiesc în Bali a crescut semnificativ în ultimul...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est

Atentatul de la Solingen a schimbat multe în politica migratorie de la Berlin. Guvernul s-a văzut nevoit să ia măsuri urgente (deși oarecum tardive) pentru a-și mulțumi electoratul și așa extrem de nemulțumit din alte cauze - în principal deoarece coaliția nu și-a respectat promisiunile, preferând disensiunile...

Plasticul, o subtilă dar mortală epidemie

Dacă ar fi să-mi găsesc un simbol al celor mai recente călătorii în Europa și România, teamă mi-e că ar fi atotprezenta sticlă de plastic. Poate am fost eu sensibilizată, citind ultimele studii despre riscul asociat cu expunerea la micro și nanoplastice. Sau poate am fost frapată...

Scholz și cruciada EU: pactul de migrație cu Moldova și problema AfD

22 august 2024: Prima vizită a unui șef de stat german în Moldova din ultimii 12 ani - o vizită aflată sub semnul solidarității, așa cum a fost ea numita în presa germană. Un editorial de Dorina Achelăriței | Berlin, Germania La Chișinău vor avea loc alegeri în octombrie,...

Bali: Mai mult decât resorturi luxoase și un loc pentru munca remote

Numărul occidentalilor care trăiesc în Bali a crescut semnificativ în ultimul deceniu, datorită schimbării paradigmei după pandemie care a încurajat stilul de viață nomad digital. Afluxul de străini a avut impact în ceea ce privește creșterea turismului, cheltuielile și stilul de viață al occidentalilor, tot mai atrași...

Între mit și adevăr: Ce înseamnă cu adevărat vulnerabilitatea?

Recunoașterea, asumarea și înțelegerea propriei vulnerabilități sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții și reprezintă o manifestare autentică a curajului. Cu cât evităm să ne confruntăm cu vulnerabilitatea noastră, cu atât mai mult ne alimentăm fricile și ne distanțăm de adevărata noastră natură. Întrucât vulnerabilitatea joacă un rol central...

Noul dușman al lui Erdoğan: câinii maidanezi

De parcă Turcia nu ar avea alte probleme urgente, Erdoğan a declarat de curând război câinilor vagabonzi. Dar să aruncăm o privire în trecutul acestei dușmănii extrem de recente și de convenabile liderului, cam rămas actualmente fără țapi (sau câini) ispășitori. Un editorial de : Dorina Achelăriței Conform unei...