AcasăLumeaDin țarăPatru din zece români...

Patru din zece români deţin sau au deţinut criptomonede

Patru din zece români deţin sau au deţinut criptomonede şi 84% au de gând să facă astfel de investiţii, ceea ce demonstrează un interes mare pentru acest domeniu, se arată într-un studiu realizat de Ipsos România la solicitarea Tradesilvania.com şi remis, vineri, Agerpres.

Studiul a fost realizat în rândul a 500 utilizatori de internet cu vârste cuprinse între 18-55 ani, proveniţi din mediul urban sau rural din România.

Studiul de piaţă Tradesilvania referitor la criptomonede a identificat faptul că majoritatea covârşitoare (96% conform studiului) a adulţilor români conectaţi la internet au auzit de criptomonede, cea mai mare pondere dintre aceştia reprezentând respondenţii din oraşele mari (cu peste 200.000 de locuitori), cu un nivel superior de educaţie.

Totodată, 4 din 10 persoane care au auzit de criptomonede deţin sau au avut în posesie criptomonede până în prezent, ceea ce denotă, conform studiului, tendinţa de creştere a adopţiei criptomonedelor pentru români de-a lungul ultimilor ani.

Intenţia de a deţine criptomonede în viitor se manifestă în proporţie de 84% în România, ceea de demonstrează un interes deosebit pentru acest domeniu. Acest indicator este mai mare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 44 ani, respectiv în rândul rezidenţilor din Bucureşti şi oraşele de mărime medie (50.000-200.000 locuitori).

Bitcoin (BTC) continuă să fie cea mai cunoscută criptomonedă în rândul românilor, fiind menţionată spontan de peste 70% dintre respondenţi şi se regăseşte în prezent în portofoliul a două treimi dintre deţinătorii de criptomonede din România. Alte criptomonede de interes pentru români includ Ethereum (ETH) şi Dogecoin (DOGE). Moneda românească Elrond (EGLD) este cunoscută de 1 din 5 respondenţi care au auzit de crypto, iar 8% dintre posesorii de criptomonede deţin EGLD.

Cu privire la jetoanele nefungibile (NFT – eng: non fungible tokens), studiul a identificat faptul că 1 din 2 adulţi români cu acces la internet a auzit de Non Fungible Tokens. Ponderea este semnificativ mai mare în rândul celor care au auzit de crypto, deţin, au deţinut sau intenţionează să achiziţioneze criptomonede. Studiul arată că 1 din 5 respondenţi care au auzit de NFT deţine jetoane nefungibile.

Sondajul Ipsos arată că în România utilizatorii crypto preferă informaţiile furnizate de platformele specializate în investiţii digitale cum este Tradesilvania.com. Rezultatele denotă faptul că utilizatorul român de crypto este educat, are o înţelegere bună a ecosistemului crypto şi preferă să se informeze de la specialiştii din domeniu. Site-urile specializate (41%) reprezintă o sursă eficientă de informare, în special în rândul celor care intenţionează să investească în criptomonede în viitor.

Respondenţii studiului demonstrează faptul că românii sunt în plină adopţie la scară largă a criptomonedelor şi NFT. Două treimi dintre persoanele familiarizate cu criptomonedele consideră că acestea pot reprezenta atât viitorul plăţilor online, cât şi viitorul investiţiilor.

În 2018, Ipsos a realizat pentru ING Bank un studiu la nivelul cetăţenilor din Uniunea Europeană, Turcia, SUA şi Australia, conform căruia gradul de deţinere al criptomonedelor în rândul românilor era de 12%. Dinamica deţinerii de criptomonede în România a înregistrat o creştere de 316% în ultimii 3 ani.

Studiul actual mai arată faptul că 55% dintre românii familiarizaţi cu noţiunea de criptomonede doresc ca băncile din România să ofere servicii crypto, acesta fiind şi un element definitoriu pentru renunţarea la serviciul bancar actual şi migrarea către un alt furnizor de servicii financiare. Un exemplu bun în acest sens este penetrarea pieţei din locale de către un furnizor de servicii financiare digitale cu peste 16 milioane de clienţi la nivel european.


Grupul internaţional de origine franceză Ipsos ocupă locul 3 global în domeniul cercetării de piaţă, este listat la Bursa din Paris şi este prezent în 90 de ţări. Ipsos este cel mai mare grup de cercetare prezent în România, cele trei companii – Ipsos România, Ipsos Interactive Services şi Ipsos Digital – având împreună peste 1.000 de angajaţi.

În 2021, Ipsos România, agenţia de cercetare full-service, a sărbătorit 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală.

Platforma premium de investiţii Tradesilvania.com oferă acces 24/7 la 47 de criptomonede şi 107 parităti de tranzacţionare automată în aplicaţia mobilă şi web, servicii OTC (over the counter), servicii de asset management, custodie şi infrastructură financiară blockchain pentru persoane fizice, companii şi instituţii.

- Publicitate -

spot_img
spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Avem de-a face cu o bulă imobiliară?

Deși în România ne amuzăm adesea cu personajul fictiv Bulă, întrebarea...

Între sălbatic și sacru – Sulawesi și zona centrală a Indoneziei

Sulawesi este o insulă spectaculoasă și sălbatică, cu drumuri accesibile, dar...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Avem de-a face cu o bulă imobiliară?

Deși în România ne amuzăm adesea cu personajul fictiv Bulă, întrebarea de azi e cât se poate de serioasă: trăim într-o nouă bulă imobiliară, asemănătoare celei care a devastat Spania începând cu 2008? Am adresat această întrebare câtorva specialiști imobiliari din Spania ale căror opinii publice le urmăresc...

Ce mai înseamnă „acasă” pentru cei plecați? Sau ce am învățat, producând podcastul „România, dincolo de granițe”?

România are o diasporă uriașă, răspândită pe toate continentele. Oficial, vorbim de 5,7 milioane de români stabiliți în străinătate. Neoficial, s-ar putea să fie aproape de 10 milioane. Cine sunt acești oameni? Ce vieți duc? Și cât de mult ne mai pasă, în mod real, de România...

Când jungla se răzbună: Creșterea incidentelor cu animale sălbatice în zonele de expansiune a industriei uleiului de palmier

Industria uleiului de palmier din Sulawesi este un sector economic semnificativ, implicând numeroase companii care defrișează suprafețe întinse de păduri tropicale pentru a planta palmieri. Această expansiune a condus la pierderea biodiversității, distrugerea habitatelor naturale și conflicte sociale în interiorul comunităților locale. Companiile de ulei de palmier din...

Între sălbatic și sacru – Sulawesi și zona centrală a Indoneziei

Sulawesi este o insulă spectaculoasă și sălbatică, cu drumuri accesibile, dar cu sate care trăiesc în condiții modeste sau chiar precare și orașe mici marcate de un haos greu de descris. Atmosfera generală poate părea intensă, uneori apăsătoare, iar viața de zi cu zi reflectă un amestec...

Prezență record la vot și în Linz, Austria

Aproximativ 800 de persoane votaseră deja la secțiile de votare din Linz, Austria, sâmbătă până la ora 18.00. Cele două secții de votare din Linz acoperă întreaga Austrie Superioară, următoarele secții fiind cele din Viena, respectiv Salzburg. Potrivit membrilor din secții, numărul celor care au venit la vot...

„Votul nu e gratis”: Un român din Spania îndeamnă diaspora să meargă la urne, explicând cât costă, de fapt, votul fiecăruia

Un român stabilit în Spania le transmite conaționalilor din diaspora un mesaj original în prima zi de vot la alegerile prezidențiale: votul e un drept câștigat cu greu, dar și o cheltuială importantă suportată de toți contribuabilii. Elche, Spania – În ziua în care diaspora a început să...