AcasăLumeaDin țarăMAE: 29 de cetăţeni...

MAE: 29 de cetăţeni români, printre pasagerii salvaţi de pe feribotul care a luat foc în apropiere de insula Corfu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti, printre pasagerii şi personalul navigant salvat de pe feribotul care a luat foc vineri dimineaţa în apropierea insulei Corfu se află şi 29 de cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă şi al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineaţa zilei de vineri, în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri şi persoane pe ruta Grecia – Italia.

„Potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti reprezentanţilor misiunii diplomatice, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 de cetăţeni români. De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare”, a anunţat vineri MAE, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi, misiunea urmând să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură incidentul produs.

De asemenea, MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul număr de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222.


Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă pe un pachebot sub pavilion italian, având la bord 288 de persoane (237 de pasageri şi 51 membri ai echipajului), în timp ce făcea legătura între porturile grec Igoumenitsa şi italian Brindisi, a anunţat poliţia portuară elenă, transmit AFP şi Reuters.

Incidentul s-a produs pe pachebotul Euroferry Olympia, în Marea Ionică. Potrivit primelor informaţii, nu se cunoaşte cauza incendiului şi deocamdată nu a fost semnalată nicio victimă.

„Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare”, a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.

La locul incidentului, produs în jurul orei 1,30 GMT, s-au deplasat rapid trei nave ale Gărzii de coastă greceşti.

Pasagerii aflaţi în bărcile de salvare urmau să fie transportaţi pe insula grecească Corfu.

- Publicitate -

spot_img
spot_img

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De același autor

Indonezia: între dictatura lui Suharto, Islam și BRICS+

În timp ce Nordul global (nord-atlantic) se gândește la ce se...

România și Transnistria: O datorie neîmplinită

Între anii 1990 și 2019, populația Transnistriei a scăzut de la...

Erdoğan versus Assad – game over

Imediat după 7 octombrie 2023 am scris un articol intitulat “Netanyahu...

- Sponsorii noștri -

spot_img

Citește și

Cum urmează să folosească Rusia problema plății gazului transnistrian în următoarele alegeri din Republica Moldova

Criza transnistriană a gazului se prelungește din cauza complexității problemelor de ordin strategic și politic ale zonei. Pe măsură ce părțile implicate nu reușesc să ajungă la un numitor comun, timpul trece în defavoarea locuitorilor. Pe data de 1 ianuarie 2025, transportul de gaz a fost sistat...

Indonezia: între dictatura lui Suharto, Islam și BRICS+

În timp ce Nordul global (nord-atlantic) se gândește la ce se va întâmpla după 20 ianuarie, „revenirea pe tron” a lui Trump, la alegerile din Germania sau la depășirea diverselor crize europene, polul opus (să-i spunem Estul ori Sudul global), deci statele BRICS+, își urmează propriile obiective:...

România și Transnistria: O datorie neîmplinită

Între anii 1990 și 2019, populația Transnistriei a scăzut de la aproximativ 706.000 la 465.000 de locuitori. Acest declin este atribuit unor factori precum emigrația, natalitatea scăzută și îmbătrânirea populației. Un recensământ oficial nu a mai fost făcut din 2015, însă Comitetul de Statistică din Transnistria publică ocazional...

Erdoğan versus Assad – game over

Imediat după 7 octombrie 2023 am scris un articol intitulat “Netanyahu vs. Hamas: game over?” Acum, un an mai târziu, scriu iarăși despre o confruntare din Orientul Mijlociu, fără a mai adăuga vreun semn al întrebării. De această dată, în ziua de 7 decembrie 2024, Recep Tayyip...

Wind of Change: Germania la 35 de ani de la căderea Zidului

Început de decembrie 2024 - nu doar România se află la răscruce de vânturi: și Germania (surprinzător, dar adevărat), trece printr-o perioadă tulbure. Volkswagen este în cădere liberă, guvernul a căzut deja, coaliția s-a destrămat, iar alegerile din februarie sunt așteptate cu neliniște - partidul de extremă...

Profeții noilor ultranaționalisme: de la AfD și Höcke la Călin Georgescu

Ce a lipsit scenei politice românești în ultimii 35 de ani? In mod decisiv, figura unui profet. Un prooroc al unei glorii viitoare, atât de râvnite… Călin Georgescu a ajuns pe nesimțite în turul 2 al alegerilor prezidențiale din România anului 2024. Incredibil, dar adevărat. Un candidat ce...